Başkan Saatcı, “Muğla halkının gönlü rahat olsun, aradan kimse çıkamaz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Milas’ın mahallelerinde halkın ilgisiyle karşılandı. ‘Buna oy verilirse aradan şu çıkar, şuna oy verilirse aradan başka birisi çıkar’ iddialarına cevap veren Başkan Saatcı, “Bunlar acziyetin ve sonucu kabullenmişliğin göstergesidir” diyerek, “Kimsenin aradan çıktığı yok. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Muğlalıların teveccühü bu kadar ortadayken yorum yapmaya bile gerek yok. Farklı siyasi görüşte olan seçmenler bizde toplandı. Her kesimden oy alıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Milas sokaklarında, pazarda ve ilçe esnafları tarafından büyük ilgiyle karşılanan Başkan Saatcı, Milas halkına teveccühlerinden dolayı teşekkür etti. Sokakta gördükleri Başkan Saatcı’yı durduran vatandaşlar, Milas ile ilgili sorunları ve yapılması istedikleri projeleri Saatcı ile paylaştılar. Gün boyu Milas’ın esnaf, pazar ve çeşitli mahallelerinde görüşmeler gerçekleştiren Başkan Saatcı, gün sonunda ise Milas basını ile bir araya geldi.

 

“Değirmene su taşıyanlar belli”

Basınla buluşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Saatcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ‘Muğla’da ittifakı Osman Gürün ve milletvekillerimiz baskı yaptığı için olmadı’ sözünü hatırlatarak, ilçelerde CHP ve İyi Parti’nin adaylar çıkarıp, karşısında cumhur ittifakının tek adayla çıktığını ve bu durumu kime yaradığını herkesin çok iyi bildiğini söyleyerek, “kimlerin kimin değirmenine su taşıdığı ayan beyan ortadadır” dedi.  Bağımsız aday Saatcı, “Ak Parti ve MHP tüm ilçelerde ittifak yapmış tek adayla seçime girerken, CHP ve İyi Parti, Sayın Gürün ve milletvekillerinin Genel Merkeze baskısı sonucu tüm ilçelerde ayrı ayrı adaylar çıkarmıştır. CHP ve İyi Parti’nin farklı adaylarla girdiği seçimin hangi ittifakın değirmenine su taşıyacağı ise aşikardır. Bunları halk gördü. Kararını verdi. 31 Mart akşamı birileri hesap verecek. Muğla halkı ise tarih yazacak” dedi.

 

“Acziyet ve sonucu kabullenmişlik...”

Kendisi üzerinde yapılan ‘Buna oy verirseniz başkası seçimi kazanır’ algısının acziyet ve sonucu kabullenmişlik olarak gördüğünü söyleyen Başkan Saatcı, “Ben farklı siyasi görüşte insanlardan oy alıyorum. Her siyasi görüşten insanımız şahsıma destek veriyor. Sahada bize verilen bu desteği diğer adaylar da görüyorlar. Ellerine anketler geliyor. Sonuçları ve aradaki farkı görüyorlar. Fark ediyorsanız, tüm adaylar sadece bana eleştirilerde bulunuyorlar. Algı operasyonları, kiralık köşe yazarlarıyla sadece bana saldırılar gerçekleştiriliyor. Bunlar neden? Çünkü halkın bize olan teveccühü ortada. Muğla’da bir halk hareketi var. Kimsenin aradan çıktığı yok” diye konuştu.