BAŞKAN SAATCI, SEYDİKEMER’DE TARIM PROJELERİNİ ANLATTI

BAŞKAN SAATCI, SEYDİKEMER’DE TARIM PROJELERİNİ ANLATTI

 

Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, Seydikemer’e bağlı mahallelerde çiftçilere seslendi. Mahalle merkezlerinde toplanan çiftçilere genel tarım projelerini anlatan Bağımsız Aday Saatcı, bölgenin içme suyu sorunun çözümü konusunda söz verdi.

 

Başkan Saatcı, Seydikemer’e bağlı mahallelerde çiftçilerle buluştu. Ziyaretini haber alıp mahalle merkezlerindeki toplanan çiftçiler, Başkan Saatcı’ya yoğun ilgi gösterdi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Saatcı, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda Muğla’daki her ferdin ekonomik ve sosyal statüsünü yükseltmek için çalışacağını söyledi. Başkan Saatcı siyasetin kendi çocuklarını, akrabalarını ve yakınlarını zengin etme işi değil, halkın refahını yükseltme işi olduğunu kaydetti. Tüm çiftçileri 31 Mart akşamı tarihe tanıklık etmeye davet eden Saatcı, seçilmesi durumunda sadece Muğla’da değil, tüm Türkiye’de siyasi dengelerin değişeceğini belirtti. Halkın siyasi partilerin emrettiği adaylarını seçmek zorunda olmadığını vurgulayan Bağımsız Aday Saatcı, “Halkın gönül verdiği, kendine daha iyi hizmet edecek adayı seçebileceğini herkese göstereceğiz.” dedi.    

 

Başkan Saatcı, “Tarımda üretip, turizmde tüketeceğiz”

‘Ben hayal satmıyorum, Fethiye’de yaptıklarımız ortada’ diyerek halka seslenen Başkan Saatcı, tarımla ilgili düşündükleri bazı projeleri vatandaşlara aktardı. Bağımsız aday Saatcı, “Biz bir kere ürettiğimiz ürünü ziyan ettirmeyeceğiz. Ürünlerimize katma değer kazandıracağız. Soğuk hava depolarını çoğaltmamız lazım. Muğla’nın birçok ilçesinde bu sıkıntıyı biliyorum. Meyve sebze suyu konsantre tesisleri, salça fabrikası, meyve sebzenin kurutması ki, bunu solar kurutma ile yapacağız. Kuruttuklarımızı toz haline getirip, raf ömürlerini uzatacağız. Organik ve doğal üretime geçmek isteyenlere destek vereceğiz.  Çevreci tarımı destekleyeceğiz. Tarımsal atık toplama sistemi getireceğiz. Hiç kimse seralardan söktüğü domatesi derelere dökmeyecek. Büyükşehir Belediyesi araçları bir telefon kadar size yakın olacak ve tarımsal atıkları sizlerden alacaklar. Organik ilaçlama konusunda sizlere destek vereceğiz. Mesela Eşen’de zirai hastalık çıktı ve tümden ilaçlanması gerekiyor. Büyükşehir ekipleri buraya gelip tamamen ilaçlamayı yapacaklar. Çünkü araban olmazsa, yürüyebilirsin ama üretemezsen, domatesin, zeytinyağın, buğdayın, narenciyen olmazsa aç kalırız. Kapalı sistem sulama yöntemine teşvik edeceğiz. Su kanallarının ıslahını elimizden geldiğince yapacağız. Turizmle tarımı birleştirmemiz gerekiyor. Tarımda üretip, turizmde tüketim sistemini hayata geçirmemiz lazım. Yerli tohum ve ata tohumu üretimi yapanlara özel destek vereceğiz. Kooperatifleşmeyi sonuna kadar destekleyeceğiz. Çiftçilerimizin üniversitede eğitim gören çocukları için özel bir proje geliştirdik. Örneğin herhangi bir çiftçimizin evladı, ziraat bölümü okuyor. Baba mesleğini sürdürmek istiyor. Bu çocuğumuzun bursunu büyükşehir belediyesi verecek. Biz Fethiye’de şuan bine yakın öğrenciye burs veriyoruz. Bunlar hayal değil” diye konuştu.