BAŞKAN SAATCI, “MECLİSTE KARARLARIN YÜZDE 98’İ OY BİRLİĞİYLE”

Son meclis toplantısında konuştu;
BAŞKAN SAATCI, “MECLİSTE KARARLARIN YÜZDE 98’İ OY BİRLİĞİYLE”

 

Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart’ta görev süresi sona erecek Fethiye Belediye Meclisi’ne son kez başkanlık yaptı. Meclis üyelerinin parti ayrımı gözetmeksizin karışık oturduğu toplantıda, görüşülen 9 maddenin 8’i oy birliği, 1’i oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Fethiye Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı, Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Behçet Saatcı yönetiminde toplandı. Meclis üyelerinin parti ayrımı gözetmeksizin karışık oturduğu toplantının açılışında Başkan Saatcı kısa bir veda konuşması yaptı. Tüm meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Saatcı, “Bu çatı altında çok şey yaptık. Çalışmalarımızdaki bütün görüş ve düşüncelerinize teşekkür ediyorum. İşin başında dengeler farklı gözükse de, aldığımız 100 kararın 98’inin oybirliğiyle onaylanıyor olması, bu meclisin sağduyulu davrandığı, önceliğini Fethiye’ye verildiğini gösteriyor. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yeni dönemde burada olacak olan arkadaşlarımıza da hayırlı görevler diliyorum. İnşallah partizanlığın sokulmadığı bir meclis olmaya devam eder. “ dedi.

 

Alevi Kültür Derneği’nden Başkan Saatcı’ya teşekkür

Konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşmesine geçildi. Fethiye Alevi Kültür Derneği’nin Foça Mahallesi Foça Mezarlığı yanındaki ibadethanesinin, mahalle merkezindeki yeşil alana taşınması gündem maddeleri arasında yer aldı. CHP meclis grubu bu maddenin komisyona gönderilerek, 31 Mart’tan sonra seçilecek yeni mecliste görüşülmesini istedi. Ak Parti grubu ise onaylanması yönünde görüş bildirdi. Yeni meclisinde bu kararı onaylayacağından şüphe duymadığını belirterek dernek üyelerinin bekletilmemesini isteyen Başkan Saatcı, toplantıya ara vererek komisyonun hemen toplanmasını istedi. 5 dakikalık arada konuyu ele alan komisyon üyelerinin olumlu görüş bildirmesi sonrası ibadethanenin taşınması oy birliğiyle kabul edildi. Karar, salondaki bir grup alevi tarafından alkışlandı. Toplantıda ele alınan 9 gündem maddesinin 8’i oy birliğiyle kabul edildi. Fethiye Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Şimşek ve bir grup alevi toplantı sonrası Başkan Saatcı’ya teşekkür etti.

 

Fethiye Belediye Meclisi’nde 2014 seçimlerinden bu yana 30 meclis üyesi görev yaptı. Başkan Saatcı’nın listesinden 8 üye mecliste görev yaparken diğer meclis üyelerinden 15’i CHP’li, 8’ide Ak Partiliydi.