MENTEŞE SOKAKLARINDA BAŞKAN SAATCI İLGİSİ

 

Menteşe Sokaklarında Başkan Saatcı İlgisi

 

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlarla buluşan Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet SAATCI, birçok bilimsel araştırma yaptırdıktan sonra bağımsız aday olduğunu belirterek, “Hayal peşinde koşmuyoruz. Kamuoyu araştırmaları elimde. Bunu da 31 Mart’ta tüm Türkiye görecek.” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Saatcı, ilk olarak Muğla Kamyoncu, Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Başkan Saatcı’yı oda başkanı Halil Bozyer ve başkan vekili Arif Özer karşıladı. Başkan Saatcı, Bozyer ve Özer’e samimi karşılamalarından dolayı teşekkür ederken, başkan vekili Arif Özer, seçim sürecinde bağımsız aday Başkan Saatcı’yı destekleyeceklerini kaydetti. Sohbetin ardından Başkan Saatcı, Muğla Tabip Odası’na geçerek oda başkanı Doktor Hakkı Turan ile bir araya geldi. Görüşmeye Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Barış Baykara’da katıldı. Sohbetin ardından Belediye Başkanı Saatcı, Muğla Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret ederek oda başkanı Veteriner Hekim Serkan Alpgözen ile buluştu. Başkan Saatcı ziyaretin ardından Kurşunlu Cami karşısındaki seçim koordinasyon merkezine geçti. 

 

Başkan Saatcı’ya vatandaşlardan yoğun ilgi

Başkan Saatcı, STK ziyaretleri sırasında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeyi de ihmal etmedi. Menteşe sokaklarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Saatcı, davet üzerine kahvehanelere uğradı. Vatandaşlarla sohbet edip, çay içen bağımsız aday, istekleri geri çevirmeyerek birçok seveniyle fotoğraf çektirdi.

 

Başkan Saatcı, “Kamuoyu araştırmaları elimde, kimseye hayal satmıyoruz”

Ziyaretleri sırasında bilimsel araştırma ve kamuoyu yoklamaları neticesinde Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunu, bağımsız aday olma kararını da yine bu bilimsel araştırmalar sonucu verdiğini anlatan Başkan Saatcı, “2 tarafta birer aday vardı ve Muğla’nın bir alternatife ihtiyaç duyduğunu gördük. 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 5 yılda büyükşehir belediyesi tarafından idare edilen Muğla’da bize göre iyi gitmeyen şeyler vardı. İlçe belediyeleri ile büyükşehir belediyeleri arasında gruplaşma ve kamplaşma oluştu. Büyükşehir bu anlamda bize ağabeylik yapamadı. Büyükşehir belediyesini, kendi ilçesini savunmak adına kim eleştirdiyse devre dışı bırakılmak istendi. Buna karşı bir hareket başlattık. Ancak kamuoyu araştırmaları benim elimde. Hayal peşinde koşmuyoruz. Bunu da 31 Mart’ta tüm Türkiye görecek.” dedi.